top of page

תוצאות חיפוש

נמצאו 93 תוצאות עבור ""

דפים קשורים (88)

  • בדיקת מטלה במודל - הורדת הגשות למחשב | virtualtau

    כאשר סטודנטים מגישים קובץ דרך רכיב "מטלה" ב-Moodle, ניתן להוריד את כל קבצי ההגשה בבת אחת, לבדוק ולרשום הערות על גבי הקבצים. בסיום הבדיקה ניתן להעלותם בחזרה למטלה בבת אחת, כך שכל קובץ יגיע ישירות ורק לסטודנט המגיש. כל סטודנט/ית מקבל/ת את קובץ המשוב שלו/שלה בלבד. - בדיקת מטלה הורדת הגשות למחשב האישי כאשר סטודנטים מגישים קובץ דרך רכיב "מטלה" ב-Moodle, ניתן להוריד את כל קבצי ההגשה בבת אחת, לבדוק ולרשום הערות על גבי הקבצים. בסיום הבדיקה ניתן להעלותם בחזרה למטלה בבת אחת, כך שכל קובץ יגיע ישירות ורק לסטודנט המגיש. כל סטודנט/ית מקבל/ת את קובץ המשוב שלו/שלה בלבד. מה במדריך? איך להוריד את כל המטלות למחשב האישי? איך להעלות את המטלות הבדוקות בחזרה לאתר הקורס? כיצד לחשוף את הציונים לסטודנטים? איך להוריד את כל המטלות למחשב האישי? איך להעלות את המטלות הבדוקות בחזרה לאתר הקורס? חשיפת ציוני המטלה לסטודנטים איך להוריד את כל המטלות למחשב האישי? איך להוריד את כל המטלות למחשב האישי? 1. צרו תיקייה יעודית במחשב עבור הגשות הסטודנטים למטלה. עתה היכנסו לרכיב המטלה הרלוונטי באתר הקורס במוודל. 2. בחלון שנפתח, מסך "סיכום בדיקת הציונים ", לחצו על כפתור "הצגת/מתן ציונים להגשות ". 3. במסך ה"הגשות " שייפתח, לחצו על הכפתור בצד שמאל למעלה "הורדת כל ההגשות לפי סטודנט ". כעת ירד קובץ ZIP המכיל את כלל ההגשות. 4. לחצו על החץ הנמצא ליד קובץ ה-Zip ולאחר מכן לחצו על הכפתור "Show in folder ". 5. לחצו על המקש הימני בעכבר וחלצו את הקבצים מקובץ Zip. נמליץ ללחוץ על "...Extract files " (חילוץ הקבצים) לתוך התיקייה היעודית שיצרתם במחשב. חשוב! שמרו את הקבצים עם השם שאיתו הם הורדו. 6. כעת ניתן לבדוק את העבודות ולהוסיף הערות. חשוב לשמור על שמות הקבצים כפי שירדו למחשב, מאחר שהם יורדים עם קידוד המאפשר העלאה של כל הקבצים בבת אחת, לכל סטודנט/ית בנפרד, אחרי הבדיקה. איך להעלות את המטלות הבדוקות בחזרה לאתר הקורס? איך להעלות את המטלות הבדוקות בחזרה לאתר הקורס? 1. נסמן את כל המטלות הבדוקות בשמותיהם המקוריים ונשמור כקובץ Zip חדש. בלחצן הימני בעכבר נסמן את "Send to " ונבחר ב- "Compressed (zipped) folder ". 2. באתר הקורס, היכנסו למטלה ולחצו על "הצגת/מתן ציונים להגשות ". 3. בשדה "כלים לבדיקת הגשות ומתן ציון ", לחצו על התיבה ובחרו ב"העלאת מספר קובצי משוב כקובץ Zip אחד ", גררו את קובץ ה- ZIP ולסיום לחצו על "יבוא קבצי משוב ". 4. לחצו על "אישור " העלאת קובץ zip ולחצו על "המשך " לסיום תהליך העלאת המשובים. 5. ראו את המשובים שהעליתם בעמודת "משובים בקבצים ". חשיפת ציוני המטלה לסטודנטים כיצד חושפים את ציוני המטלה לסטודנטים? 1. היכנסו לרכיב המטלה הרלוונטי. לחצו על הההודעה: "שימו לב, המשוב והציונים לא זמינים לסטודנטים. ניתן ללחוץ כאן להפיכתם לזמינים ." 2. בחלון שייפתח בחרו האם לשלוח הודעה על פרסום הציונים לסטודנטים, ולסיום לחצו על "אישור ". 3. עתה יופיע חיווי על כך שהציונים עתה זמינים לסטודנטים.

  • תמלול אוטומטי

    הפעלת תמלול אוטומטי בזום תמלול אוטומטי ב-Zoom תמלול אוטומטי ב-Zoom יוצר כתוביות של מלל הפגישה ב"Live". הכתוביות נוצרות תוך כדי הדיבור באופן אוטומטי. כאשר מופעל, במהלך הפגישה הסטודנטים/יות יכולים/ות לצפות בכתוביות ולגלול בהן (כל אחד/אחת לעצמו/ה). אין באפשרות הסטודנטים/יות להוריד או להעתיק ב-Ctrl c את הכתוביות. מה התמלול מאפשר? הנגשה של השיעור לסטודנטים/יות עם לקות שמיעה בזמן המפגש מאפשר לסטודנטים/יות לחזור אחורה במידת הצורך מאפשר למרצה ליצור סיכומי שיעורים בקלות (ל-Host בלבד יש אפשרות להוריד את קובץ התמלול) שימו לב: התמלול עובר אוטומטית להקלטה ב-Panopto וכל צופה בוחר/ת אם להפעיל כתוביות. עם זאת, חשוב להדגיש כי בתמלול האוטומטי יש עדין שגיאות, לכן מאד מומלץ לבדוק את התמלול במיוחד בהקלטה בפנופטו. מדריך זה כולל הסבר לעריכת ולמחיקת הכתוביות מפנופטו. מה במדריך? איך להפעיל תמלול אוטומטי במפגש? איך להוריד את טקסט התמלול בסיום המפגש? איך לערוך את הכתוביות בהקלטה בפנופטו? איך לבטל את הכתוביות בהקלטה בפנופטו? איך להפעיל תמלול אוטומטי במפגש? *בפעם הראשונה שתרצו להפעיל תמלול בשיעור, מומלץ לפתוח כלשהו לפני ולוודא הפעלת הכתוביות. 1. במפגש עצמו, כדי להפעיל את התמלול לחצו על כפתור "Show captions" (אם הכפתור לא מוצג בשורה, הוא יוצג ב "More") 2. בחלונית שנפתחה בחרו ב"Hebrew" ולחצו על "Save" 3. לחיצה נוספת תכבה את האפשרות לא נפתחת תיבת בחירת השפה? היכנסו ל- Zoom.us והתחברו עם המייל האוניברסיטאי לחצו על My Account בפינה הימנית למעלה בתפריט השמאלי עברו ללשונית "Setting" בתיבת החיפוש למעלה רשמו caption ודאו כי סעיף "Automated captions" מופעל, ושמסומנים שדות: "Allow only the following users to enable captions for the meeting or webinar" ו-"Host" איך להוריד את טקסט התמלול בסיום המפגש? 1. היכנסו ל- Zoom.us והתחברו עם המייל האוניברסיטאי 2. לחצו על My Account בפינה הימנית למעלה 3. בתפריט השמאלי עברו ל-“Recordings and Transcripts” ולחצו על ההקלטה הרצויה 4. מקמו את סמן העכבר על שורת "Closed Caption" ולחצו על הורדה (אייקון החץ ) כעת ירד קובץ מסוג vtt (קובץ תמלול). כדי לפתוח את הקובץ ללא תוכנת עריכה: 5. לחצו עם מקש ימני בעכבר על הקובץ 6. עברו ל"פתיחה באמצעות" / "Open with" 7. בחרו ב"Notepad" ("פנקס רשימות") בעכבר - מקש ימני על הקובץ איך לערוך את הכתוביות בהקלטה בפנופטו? 1. בפנופטו אתרו את הסרט שאותו תרצו לערוך 2. עמדו עם סמן העכבר על הסרט ולחצו על אייקון העריכה 3. בחלון שנפתח, עברו ללשונית "Captions" בתפריט בצד שמאל 4. הפעילו את הסרטון 5. במקום בו תרצו לערוך את הכתוביות, לחצו על הכתובית בצד שמאל ועדכנו את הטקסט לפי הצורך 6. למחיקת שורה, מקמו את הסמן על השורה, לחצו על שלוש הנקודות ולחצו על "Delete" 7. לסיום לחצו על כפתור "Apply" בפינה הימנית למעלה איך לבטל את הכתוביות בהקלטה בפנופטו? 1. בפנופטו אתרו את הסרט שאותו תרצו למחוק בו את הכתוביות 2. עמדו עם סמן העכבר על הסרט ולחצו על אייקון גלגל השיניים (הגדרות) 3. בחלון שנפתח, עברו ללשונית "Captions" 4. בשדה "Available Captions" לחצו על המשולש לפתיחה 5. לחצו על "Delete Captions" 6. לסיום לחצו על OK לאישור מחיקת הכתוביות שימו לב, לאחר מחיקת הכתוביות אין אפשרות להחזירן אוטומטית, לכן מומלץ לשמור קובץ גיבוי של הכתוביות.

  • הקלטות ועריכת ווידאו | virtualtau

    איך להשתמש בהקלטה ועריכת סרטונים בשרת הווידאו שמקושר למוּדל באוניברסיטה. איך לפרסם הקלטות לסטודנטים, לתת הרשאות צפייה, לשמור, לשתף ולהעביר הקלטות מתיקייה לתיקייה הקלטות ועריכת ווידאו גישה לשרת הוידאו בשנים קודמות - לשליחה לסטודנטים גישה לשרת הוידאו בשנים קודמות - לשליחה לסטודנטים פרסום הקלטות ב-Panopto פרסום הקלטות השיעור לסטודנטים שיתוף הקלטות ב-Panopto (גם משנים קודמות) שיחזור הקלטות מארכיון Panopto היכן נשמרות ההקלטות? מתן הרשאות צפייה ועריכה למשתמשים נוספים ב-Panopto הרשאות צפייה בתיקיה שלמה הרשאות צפייה בהקלטות ספציפיות הגבלת צפייה בהקלטות-למשתמשים ספציפיים הוספת שותפי עריכה לתיקיה העלאה והעברה של הקלטות/סרטים ב-Panopto העלאת סרטונים מהמחשב לתיקיה ב-Panopto שינוי סדר ההקלטות בתיקייה שינוי שם הקלטה יצירת תיקייה העברת הקלטות מתיקייה לתיקייה (move) העתקה של הקלטה לתיקייה אחרת (copy) הטמעת סרט מ-Panopto ב-Moodle הורדת הקלטה למחשב צילום ועריכת ווידאו ב-Panopto עריכת הקלטות ב-Panopto איחוד הקלטות ב-Panopto מחיקת הקלטות ב-Panopto צילום והקלטה עצמית ב-Panopto צילום הקלטה דרך ה-PowerPoint צילום והקלטה דרך Powerpoint (לבעלי Office 365) שימור והחלפת גופנים (Fonts) ב-PowerPoint

הצג הכל

פוסטים בבלוג (5)

  • חידושים ב- Zoom: עוד בכפתור Share

    במדריך זה נציג אפשרויות חדשות בעת שיתוף מסך בפגישת zoom לחצו על החץ הקטן שבצד הכפתור Share כדי לאפשר למספר משתתפים לשתף מסך בו-זמנית. 2. בחלק העליון של המסך ניתן לראות את הלשוניות של כל מי שמשתף מסך ולעבור ביניהן לחצו על כפתור ה-Share. אם ברשותכם/ן יותר ממסך מחשב (מוניטור) המחוברים לאותו מחשב, בחרו בחלון שייפתח האם לשתף מסך אחד או יותר לחצו על כפתור Share. במסך שייפתח, בחרו כיצד תרצו שדמותכם תופיע על המסך בזמן שיתוף המסך ולסיום לחצו על כפתור Share בתחתית המסך. אלה אפשרויות הפריסה והתצוגה של הדובר/ת על פני המסך: שימו לב: ניתן גם לשלוט על גודל תמונת הדובר/ת ביחס למסך: להגדלה, אחזו עם העכבר בקצה המלבן הכחול שמקיף את דמותכם/ן ומשכו.

  • חידושים ב-Zoom: בחנים וסקרים

    במדריך זה יוצגו אפשרויות חדשות ליצירת סקרים ובחנים באמצעות ובתוך Zoom. ניתן ליצור אותם ב"הגדרות" המפגש. שלב א - הגדרות בחשבון ה-Zoom האוניברסיטאי יש ללחוץ על Settings. בתפריט הבא שייפתח יש לבחור In Meeting (Basic) ולגלול עד הסעיף: MeetingPolls/Quizes. יש לבחור להפעיל את האפשרות הזו באמצעות הזזת הכפתור ימינה למצב כחול. 3. סמנו V ליד האפשרויות הרלוונטיות לכם/ן . ניתן לפתוח את המידע לגבי סוגי השאלות הזמינות לשימוש, באמצעות הצבעה על סימן השאלה. שלב ב - יצירת מפגש וסקר 1. היכנסו לאתר הקורס וקבעו, באמצעות רכיב ה-Zoom, מפגש שבו תרצו להשתמש בסקר. 2. היכנסו לחשבון ה-Zoom האוניברסיטאי שלכם, אתרו את המפגש שקבעתם, בסעיף Meetings , תחת הלשונית Upcoming . 3. לחצו על המפגש ובחלון שייפתח לחצו על Polls/Quizes . 4. לחצו על Create ליצירת סקר חדש. 5. בחלון שייפתח בחרו באפשרות Advanced Polls and Quizzing ולחצו Next. 6. התחילו לבנות את השאלה הראשונה: החליטו איזה סוג שאלה תרצו, כתבו את התשובות האפשריות. הגדירו אם זו שאלת חובה ואיך להציגה. לסיום שמרו בלחיצה על Save או הוסיפו שאלות באמצעות לחיצה על Add Question. שימו לב: ישנם 6 סוגי שאלות חדשים , מעבר לשאלת רב ברירה בעלת תשובה אחת נכונה, ושאלת רב ברירה בעלת מספר תשובות, שכבר היו קיימות בגרסאות הקודמות של Zoom. 7. ניתן להוסיף תמונה לשאלה, וניתן גם לשכפל את השאלה באמצעות האפשרויות שנפתחות בשלוש הנקודות. לסיום יש ללחוץ Save . 8. באמצעות לחיצה על More ייפתח חלון עם אפשרויות נוספות. ניתן להגדיר שהתשובות של הסטודנטים יהיו אנונימיות, וכן להפוך את הסקר לבוחן. לסיום יש ללחוץ Save . ניתן להציג את התשובות על המסך תוך כדי המענה של הסטודנטים. הסקר מראה את השינוי בכל רגע נתון.

  • חידושים ב-Zoom: שדרוג ניהול כיתה בחדרים (breakout rooms)

    כל השדרוגים מותנים בשדרוג החשבון לגרסה 5.12.9 ומעלה שידור קולי (Broadcast Voice) לחדרים (Breakout Rooms) במפגש מעתה ניתן לא רק לשדר הודעה כתובה למשתתפים בשעת פעילות בחדרים. ניתן לדבר אליהם וכל המשתתפים בחדרים השונים יוכלו לשמוע את הודעתכם. איך משדרים הודעה קולית לחדרים? 1. בסרגל הכלים התחתון לחצו על אייקון Breakout Rooms 2. לחצו על Broadcast ובחרו אם לשדר הודעה כתובה או קולית שיתוף מסך שיתוף מסך לכל החדרים מעתה ה-Host יכול/ה לשתף מסך כך שכל המשתתפים בכל החדרים יוכלו לצפות בו באותו זמן. יש לציין שאם אחד המשתתפים משתף מסך בתוך חדר, שיתוף המסך של ה-Host ישתלט. איך לשתף מסך לכל החדרים? 1. במהלך מפגש, לחצו על Share Screen (כפתור ירוק) בסרגל הכלים שבתחתית המסך. 2. במסך שייפתח בחרו באפשרות Share to Breakout Rooms . 3. במסך הבא לחצו על Share על מנת לאשר את שיתוף המסך. העט הנעלם ליישום Annotation , המאפשר לכתוב/לסמן בעת שיתוף מסך במהלך המפגש, נוסף אפיון חדש: סימון הנעלם כעבור 3 שניות. 1. הצביעו עם העכבר על החלק העליון של המסך, עד הופעת סרגל הכלים. 2. לחצו על הכפתור עם אייקון העיפרון Annotate. 3. בסרגל הכלים שייפתח מתחת לסרגל העליון לחצו על Spotlight . 4. נפתחות 3 אפשרויות - לבחירת "העט הנעלם" לחצו על הכפתור הימני צפייה בפעילות המשתתפים בחדרים מעתה ניתן לראות את מצב הפעילות של משתתפי המפגש גם כאשר הם עובדים בחדרים (Breaking Rooms). ניתן לראות ללא כניסה לחדרים עצמם: אם המשתתפים עם מצלמה סגורה או פתוחה אם המיקרופון שלהם פתוח או סגור אם מישהו משתף מסך אם מישהו מרים יד וצריך סיוע לדוגמה: איך נראה את "מצב פעילות המשתתפים" ? יש לעקוב אחר ההנחיות ולבצע פעם אחת יש להיכנס לחשבון ה-Zoom לבחור ב"הגדרות" להיכנס ל: In meeting (advanced) בהגדרות של Breakout Rooms תופיע אפשרות חדשה שניתן לבחור לסמן: allow host to view activity statuses of participants in breakout rooms מה ה-Host לא יכול/ה לעשות? להאזין לשיח בחדרים כשנמצא/ת מחוץ לחדר. מיקוד הלמידה ראו שני כלים חדשים שמסייעים למקד את תשומת לב הסטודנטים במהלך שיעור ב- Zoom: מצב ריכוז גבוה - Focus mode - מצב שבו ה-Host מאפשר לסטודנטים לראות רק את ה-Host או את עצמם ולא את המשתתפים האחרים. יש לאפשר את הגדרת המצב הזה כבר בשלב קביעת מפגש בהגדרות In meeting (advanced) בסעיף Focus mode . איך מפעילים Focus mode? 1. במהלך המפגש לוחצים על שלוש הנקודות " More " בסרגל הכלים שבתחתית המסך. 2. בוחרים את האפשרות Start Focus Mode . תופיע שאלה האם אתם אכן מעוניינים להפעיל את מצב מיקוד הלמידה. לאישור לחצו Start . תצוגת "כיתה" - Immersive view - היישום החדש מאפשר להציג את המשתתפים עבור המרצה בתוך "כיתה" ולא בתוך המשבצות השחורות הרגילות. ראשית יש להגדיר זאת מראש כאפשרות, בתוך ההגדרות בחשבון ה-Zoom. 1. עם פתיחת הפגישה, בחרו את המצב הזה בפינה הימנית העליונה, ע"י לחיצה על View . 2. המצב מאפשר לבחור את צורת הצגת המשתתפים במפגש. כמו כן, ניתן להחליט האם השמת המשתתפים במקומות ה"ישיבה" שלהם תיערך אוטומטית או ידנית. אפשרויות אלה מתקיימות רק עבור משתתפים אשר עדכנו את חשבון ה-Zoom שלהם לגרסה העדכנית ביותר: 5.12.9 ומעלה.

הצג הכל
bottom of page